facebook

Meble ze stali nierdzewnej do wyposażenia obiektów gastronomicznych, obiektów zbiorowego żywienia, takich jak restauracje, kuchnie hotelowe, szpitalne oraz stołówki i bary.
Meble wykonywane są wg indywidualnych projektów i potrzeb klienta.
Wyroby ze stali nierdzewnej są funkcjonalne, ergonomiczne i trwałe, a ich konstrukcja zapewnia łatwe utrzymanie czystości.

Blaty robocze stołów wykonane są ze stali nierdzewnej o grubości od 0,8 do 1,0 mm, podklejone płytą laminowaną białą gładką, krawędzie płyty są malowane i zabezpieczone profilem metalowym. (klej spełnia wymogi PZH odnośnie stosowania w przemyśle spożywczym).

Opcje:

  • z półką,
  • bez półki,
  • z szafką (drzwi suwane lub uchylne)
  • z szufladami.

Zlewy ze stali nierdzewnej przeznaczone są do eksploatacji w trakcie zmywania naczyń i garnków, w procesie obróbki i płukania warzyw i owoców, w czasie obierania i oczkowania ziemniaków, a także przy rozmrażaniu i obróbce mięsa, ryb, itp. Blaty zlewów w wersji typowej wykonane są ze zgrzewaną tłoczoną komorą zlewu. Płyta blatu wgłębiona jest na 10 mm, co zapobiega spływaniu wody z blatu na podłogę. Wszystkie krawędzie wewnętrzne komór zlewozmywaków są zaokrąglone. Otwory odpływowe w zlewach przystosowane są pod syfon 1,5 cala lub pod młynek do rozdrabniania odpadów organicznych 3,5 cala (fi 90 mm).

Opcje:

  • w wersji 1, 2-, 3-komorowe
  • z półką,
  • bez półki,
  • z szafką (drzwi suwane lub uchylne)
  • z szufladami.

Baseny przeznaczone są do eksploatacji w trakcie zmywania naczyń, termosów i garnków - szczególnie tych o dużych gabarytach, oraz w procesie obróbki i płukania warzyw i owoców, w czasie obierania i oczkowania ziemniaków, a także przy rozmrażaniu i obróbce mięsa, ryb, itp. Komory basenów wykonane są w wersji gięto-spawanej. Wszystkie krawędzie wewnętrzne komór basenów są zaokrąglone (łuki), co zapobiega gromadzeniu się zanieczyszczeń oraz ułatwia utrzymanie czystości. Dno komory wyprofilowane jest w sposób zapewniający całkowite odprowadzenie wody.

Opcje:

  • wersja 1 lub 2-komorowa
  • głębokość komory basenu 300mm lub 400mm

Szafy przelotowe i magazynowe są przeznaczone do składowania i przechowywania sprzętu kuchennego i produktów spożywczych.
Zarówno szafy przelotowe jak i magazynowe występują w kilku typach:
- szafy przelotowe, najczęściej dwudzielne z drzwiami przesuwnymi lub otwieranymi na zewnątrz, z różną ilością półek w górnej i dolnej części, w zależności do typu
- szafy magazynowe, posiadające jedne drzwi otwierane lub przesuwne przez całą szafę, oraz szafy dwudzielne z drzwiami otwieranymi lub przesuwnymi, z różną ilością półek w zależności od typu.
Szafy przelotowe najczęściej wykorzystywane są w zmywalniach. Oddzielają one część "brudną" kuchni od części "czystej". Z jednej strony wkłada się już umyte talerze, z drugiej wyciąga i wydaje na nich posiłki.

Regały przeznaczone są do składowania i przechowywania sprzętu kuchennego i produktów spożywczych. Konstrukcja spawana regałów zapewnia sztywność oraz wytrzymałość na obciążenia pionowe i boczne. Dzięki szerokiej gamie wymiarów możliwe jest optymalne zagospodarowanie i wykorzystanie nawet najmniejszej przestrzeni kuchennej. Regały występują w kilku typach, różniących się przede wszystkim rodzajem półek:
- półki pełne, najlepsze do przechowywania produktów spożywczych, oraz garnków, talerzy, szklanek
- półki gretingowe, najlepsze do ociekania po umyciu dużych garnków oraz termosów
- półki ażurowe (perforowane), najlepsze do ociekania po umyciu: talerzy, szklanek, kubków, sztućców, mniejszych garnków
Ponadto regały mogą posiadać dowolną ilość półek (standardowo 4 półki), które mogą być umocowane na stałe lub z możliwością regulowania ich położenia.

Zadaniem okapów jest odprowadzenie i usuwanie z pomieszczeń nadmiaru ciepła, pary, dymu, zapachu. Przez zastosowanie w okapie filtrów tłuszczowych możemy wytrącić z odprowadzonego powietrza cząsteczki tłuszczu, które osadzają się na ściankach filtra.
Okapy w całości wykonane są z blachy o grubości 1mm w formie zgrzewano - spawanej. Okapy o długości do 2900mm wykonane są jako jeden element, powyżej - jako skręcane

Zapewniamy montaż, serwis, materiały eksploatacyjne.

Więcej szczegółów pod numerami telefonu 52 342-99-20, 52 345-25-64
lub e-mail: handlowy@hand-spol.com.pl

Sprawdź, u nas taniej niż u producenta.

bemary | ekspresy do kawy | frytkownice elektryczne | inne urządzenia grzewcze | klimatyzacja | kotły warzelne | krajalnice | kuchnie gastronomiczne | lady chłodnicze | meble i wyposażenie sklepów | meble ze stali nierdzewnej | naczynia i drobny sprzęt kuchenny | okapy | patelnie elektryczne | piece do pizzy | piece konwekcyjno-parowe | płyty grillowe | profesjonalne środki czystości | regały i szafy chłodnicze oraz mrożnicze | rożna | serwis - remonty | taborety | termosy i pojemniki termoizolacyjne | urządzenia chłodnicze | urządzenia rozdrabniające | uzdatniacze do wody | wyparzacze | zmywarki |
Copyright @2014 - Marcin Zmysłowski    www.zmyslowski.pl