ikona telefonu +48 52 342 99 20      

ikona telefonu +48 52 345 25 64      

ikona maila Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Blog

urządzenia chłodnicze dla gastronomii

Urządzenia chłodnicze dla gastronomii. Kryteria wyboru

W dzisiejszych czasach, gdy konkurencja na rynku gastronomicznym jest ogromna, profesjonalne urządzenia chłodnicze stanowią niezbędny element wyposażenia każdej kuchni. Dzięki nim przedsiębiorcy mogą zapewnić klientom świeże i smaczne potrawy, a także utrzymać wysoką jakość produktów spożywczych. W poniższym artykule przedstawiamy najważniejsze kryteria wyboru urządzeń chłodniczych oraz szeroką ofertę naszej firmy.

Czytaj więcej...

przestronna kuchnia

Specyfika kuchni a dobór odpowiedniego wyposażenia

Kuchnia to serce każdego domu, miejsce, gdzie spotykają się domownicy, by wspólnie gotować, jeść i spędzać czas. Aby móc w pełni korzystać z jej możliwości, warto zadbać o odpowiednie wyposażenie i dopasować je do specyfiki kuchni oraz potrzeb użytkowników. W niniejszym artykule omówimy kluczowe aspekty doboru wyposażenia kuchennego, takie jak funkcjonalność i ergonomia.

Czytaj więcej...

hurtownia gastronomiczna

Jakie produkty można kupić w hurtowni gastronomicznej?

Hurtownie z artykułami gastronomicznymi  to miejsca, które cieszą się dużym zainteresowaniem wśród restauratorów, kucharzy, cateringu i innych profesjonalistów z branży gastronomicznej. Oferują one bogaty asortyment przedmiotów niezbędnych do prowadzenia lokalu gastronomicznego.

Czytaj więcej...

sklep spożywczy

Jak powinien być wyposażony sklep?

Sklepu spożywczego powinien mieć przede wszystkim dobrze zorganizowaną przestrzeń, podzieloną na wygodne strefy. Równie ważne okazuje się jednak odpowiednie wyposażenie. Jakie urządzenia i sprzęty powinny znaleźć się w sklepie?

Czytaj więcej...

kuchnia restauracyjna

Przykłady urządzeń grzewczych stosowanych w gastronomii

Na sukces lokalu gastronomicznego przekłada się wiele czynników. Jednym z nich jest wyposażenie kuchni. Każda gastronomia będzie potrzebowała nieco innego sprzętu, jednak w znacznej większości lokali najważniejsze okazują się profesjonalne urządzenia grzewcze.

Czytaj więcej...

zmywarka gastronomiczna

Jak dbać o zmywarkę gastronomiczną?

Nieskazitelnie czyste naczynia są znakiem rozpoznawczym każdego lokalu gastronomicznego, który dba o swoją renomę. Dobrej jakości, wydajna zmywarka to niezbędny element wyposażenia każdego miejsca, w którym wydawane są posiłki oraz napoje. Jak obsługiwać i pielęgnować to urządzenie, aby spełniało swoją funkcję jak najlepiej?

Czytaj więcej...

wnętrze kuchennej restauracji

Urządzenia grzewcze dla gastronomii. Kryteria wyboru

Prowadzenie firmy o profilu gastronomicznym, czy to w formie lokalu usługowego, czy też zakładu produkującego produkty spożywcze wymaga solidnego zaplecza technicznego, różnego rodzaju sprzętu, w tym również urządzeń grzewczych. Chcąc odnieść sukces i wyprzedzić konkurencję warto zadbać, aby były one maksymalnie spersonalizowane pod względem obszaru działalności danego zakładu. Czym kierować się przy doborze urządzeń grzewczych dla gastronomii?

Czytaj więcej...

kuchnia w restauracji

Jakie urządzenia sprawdzą się w gastronomii?

Często mówi się, że dobry kucharz potrafi ugotować coś z niczego. Aby jednak rzeczywiście to zrobić, niezbędne będą mu do tego odpowiednie urządzenia. Które w szczególności sprawdzają się w działalności gastronomicznej? Serdecznie zachęcamy do lektury.

Czytaj więcej...

zmywarka

Czym zmywarki gastronomiczne różnią od zwykłych zmywarek?

Podstawowym wyposażeniem kuchni w gastronomi jest zmywarka. Różnią się one od domowych kilkoma czynnikami.

Czytaj więcej...

piec

Jak prawidłowo konserwować piec konwekcyjno-parowy?

Jedną z wersji pieca konwekcyjnego jest jego bardziej zaawansowana i rozwinięta wersja piec konwekcyjno-parowy. Posiadają one jedną główną różnicę i jest to funkcja naparowania komory. Pozwala to na pieczenie w suchym powietrzu z zastosowaniem pary, co powoduje zachowanie aromatu, głębszego smaku, barwy. Piec konwekcyjno-parowy ma szerokie  zastosowanie pozwalające na gotowanie na parze, pieczeni, grillowanie… Jak zadbać o niego, żeby jak najdłużej nam służył?

Czytaj więcej...

lodówki

Jakie rodzaje urządzeń chłodniczych wyróżniamy?

Urządzenia chłodnicze to bardzo ważny element wyposażenia nie tylko naszych domów, ale także wielu innych miejsc. Chociaż może się to niektórym wydawać zaskakujące, standardowa lodówka, jaką praktycznie wszyscy posiadamy to tylko jeden z wielu produktów wchodzących w skład szerokiej gamy urządzeń chłodniczych. Jakie jednak urządzenia tego typu możemy wyróżnić?

Czytaj więcej...

gastrnomia

Jakie środki higieny sprawdzą się w hotelach i gastronomii?

Zarówno hotele, jak i obiekty gastronomiczne muszą bezwzględnie spełniać ścisłe wymogi sanitarno-higieniczne. Dowiedz się, jakiego rodzaju środki chemiczne należy wykorzystywać w tego typu placówkach i dlaczego jest to tak ważne.

Czytaj więcej...

para w kuchni

Czym charakteryzują się piece konwekcyjno-parowe?

Piec konwekcyjno-parowy to urządzenie, którego nie może zabraknąć w żadnym lokalu gastronomicznym. To właśnie dzięki niemu możliwe jest przyrządzanie wyjątkowych potraw o bogatym smaku i aromacie, a nawet atrakcyjniejszym wyglądzie. Co więcej, zastosowanie tego rodzaju pieca pozwala też na uniknięcie redukcji masy gotowanych produktów, która mogłaby mieć miejsce przy korzystaniu z innej formy obróbki termicznej. Jak działa piec konwekcyjno-parowy  i jakie jeszcze ma zalety?

Czytaj więcej...

jedzenie

6 cech dobrej hurtowni gastronomicznej

Rzetelna i godna zaufania hurtownia zaopatrująca klientów w maszyny i urządzenia związane z branżą gastronomiczną musi wyróżniać się szeregiem określonych cech. Jakie to cechy i po czym poznasz, że interesująca cię oferta jest warta twojej uwagi?

Czytaj więcej...

Wspólnie zaprojektujemy Państwa biznes